Monday, February 28, 2022

Uppsats för analys av kullar som vita elefanter

Uppsats för analys av kullar som vita elefanter



Den viktigaste anledningen till att hon kommer att fortsätta med aborten är att... Kritisk analys av kullarna som vita elefanter ord 4 sidor öppet dokument. Hon har accepterat sin graviditet och planerar att behålla barnet. Hallå där! De kullar som vita elefanter analysuppsats befriar honom från den skuld han skulle känna för att han inte fortsatte att sörja henne och förlusten av deras fysiska relation. För mig låter det som att författaren fick henne att verka oviktig.





Kullar Som White Elephant Symbolism



Han låter som att han till och med försöker övertyga sig själv. Det finns miljontals berättelser där du helt enkelt måste gissa vad som kommer att hända efter berättelsens slut. Författaren bestämde sig för att inte ta med de sista ögonblicken och lämnar det upp till oss som läsare, kullar som vita elefanter analysuppsats, för att avsluta sin berättelse. Berättelsen skildrar ett par som väntar på tåget på en station, för att döda tiden bestämmer de sig för att ta några drinkar och som läsare får vi följa deras konversation. Fast det nämns ingenstans, kullar som vita elefanter analysuppsats, de pratar om aborten som flickan ska genomgå, men hon verkar inte hålla med helt och i slutet av berättelsen får vi undra kullar som vita elefanter analysuppsats flickan kommer att gå igenom med aborten eller inte.


Till exempel, i det första citatet om bergen som såg vita ut i solen och hur landet var brunt och torrt, antyder tonen sympati för karaktärerna. Författaren visar sympati för konflikten mellan att Jig blev gravid och mannen som vill avsluta sin graviditet med en abort. Paret kämpar, på en allmän tågstation, för att kommunicera sina motsatta åsikter om vilken väg deras förhållande bör ta, kullar som vita elefanter analysuppsats. Stämningen i novellen blir snabbt spänd. Paret befinner sig i en krispunkt i sin relation, och istället för att kommunicera och prata med varandra om elefanten i rummet, är allt de gör att undvika problemet genom att dricka öl och prova nya drinkar.


Genom hela berättelsen visar berättaren publiken att hon har det svårt kullar som vita elefanter analysuppsats och depression, och att ingen hjälper henne. Tonen hänger också ihop med inställningen. Redan på 1800-talet var kvinnor sin mans egendom och skulle göra allt de blev tillsagda. I sin berättelse som heter Hills Like White Elephants skriver Ernest Hemmingway om en amerikansk man och hans flickvän Jig som väntar på ett tåg till Madrid, och medan de väntar har paret ett samtal. Men vad som vid första anblicken verkar vara en normal dialog är faktiskt en diskussion om abort.


Till slut blir det klart att hon kommer att abortera sitt barn för att hon vill rädda deras förhållande, men han kommer att lämna henne. Den viktigaste anledningen till att hon kommer att fortsätta med aborten är att... Från Jigthes vy inser läsarna kullen som de vita elefanterna är kullar som vita elefanter analysuppsats symbol för det ofödda barnet i henne. Om folk skummar berättelsen tror de att kvinnan sa om kullen bara det normala hon såg. Hemingway använder effektivt isbergsteorin för att få läsaren att försöka föreställa sig kullen som följer hur han tänker: så praktiskt men det är inte.


Början av deras konversation avslöjar felkommunikationen i deras förhållande och hur de använder alkohol och drickande som en barriär för att undvika att direkt prata om sin konflikt. I den första hälften av dikten är hennes tankar om hennes behov och önskningar, men i den andra hälften av dikten är hennes tankar bara om hans välbefinnande. Upplösning för talaren, hennes älskade och deras kärlek kommer i de två sista raderna av dikten. Hennes ursprungliga rädsla och oro skjuts åt sidan av hennes kärlek till honom och hennes önskan om att han ska vara lycklig. Det viktigaste är att hennes älskade får tillåtelse att gå vidare med sitt liv.


Talaren befriar honom från den skuld han skulle känna för att han inte fortsatte att sörja henne och förlusten av deras fysiska relation. De gör fortfarande ont och hennes syskon försöker hjälpa dem, men Tuyen tror att det skulle vara bättre för Binh, hennes bror, att hålla sig utanför det och låta hennes föräldrar läka med tiden och så småningom glömma. Tuyen öppnar inte upp sår genom att låta sig själv engagera sig i ämnet och stänger det ute så att det inte förstör henne som det har hennes föräldrar. Molly tänkte på att många vackra flickor måste ha kommit till hans liv men efter att hon minns vad han hade sagt till henne en dag, kullar som vita elefanter analysuppsats, hon blev hjälplös.


Hon grät men ensam fanns det inget sätt att förmedla budskapet till honom. Hon fortsätter att tänka på honom han måste ha gömt sin kärlek om inte hur kunde han lyssna på hennes begäran och säger att jag kommer att uppfylla din önskan om det är den du vill ha. Hon ångrar sig själv men inget sätt och ingenting kvar i hennes liv förutom att tänka och hålla honom i hennes sinne, i sina tankar. Hon bestämde sig för att hon kommer att behålla honom i sitt hjärta för evigt eftersom han var den hon verkligen älskade och fortsätta älska honom för evigt till sista andetag utan hopp om någon återkomst eller någon förväntan om hans kärlek. Hem Flashcards Skapa Flashcards Uppsatser Uppsatsämnen Skrivverktyg. Uppsatser Uppsatser FlashCards. Bläddra i uppsatser. Logga in. Flashcard Dashboard Essay Dashboard Essay Inställningar Logga ut.


Hemsida Kritisk analys av kullarna som vita elefanter. Kritisk analys av kullarna som vita elefanter ord 4 sidor öppet dokument, kullar som vita elefanter analysuppsats. Uppsats för analys av kullar som vita elefanter Provkontroll av skrivkvalitet. Visa mer. Läs mer. Ord: - Sidor: 4. Hills Like White Elephants Analys Miljontals berättelser finns där du helt enkelt måste gissa vad som kommer att hända efter kullar som vita elefanter analysuppsats av berättelsen. Ord: - Sidor: 8. Hills Like White Elephants Retorisk analysuppsats Till exempel, i det första citatet om bergen som såg vita ut i solen och hur landet var brunt och torrt, antyder tonen sympati för karaktärerna. Ord: - Sidor: 3. The Yellow Wallpaper Mood Genom hela berättelsen visar berättaren publiken att hon har svår ångest och depression, och att ingen hjälper henne.


Ord: - Sidor: 5. Hills Like White Elephants Symbolism Början av deras konversation avslöjar felkommunikationen i deras förhållande och hur de använder alkohol och dricka som en barriär för att undvika att direkt prata om sin konflikt. Analys av dikten Kom ihåg I den första hälften av dikten handlar hennes tankar om hennes behov och önskningar, men i den andra hälften av dikten handlar hennes tankar bara om hans välbefinnande. Konflikter i Tuyens vad vi alla längtar efter De gör fortfarande ont och hennes syskon försöker hjälpa dem, men Tuyen tror att det skulle vara bättre för Binh, hennes bror, att hålla sig utanför det och låta hennes föräldrar läka med tiden och så småningom glömma.


Novellen "He Day With Regret" Molly tänkte på att många vackra flickor måste ha kommit till hans liv, men efter att hon kom ihåg vad han hade sagt till henne en dag blev hon hjälplös. Relaterade ämnen. Kvinna Äktenskap Novell Charlotte Perkins Gilman Uppsats för analys av kullar som vita elefanter Gul bakgrundsfiktion. Redo att komma igång? Skapa Flashcards. Upptäck Skapa Flashcards mobilappar. Företag Om FAQ Support Juridisk tillgänglighet. Följ Facebook Twitter. Sekretesspolicy CA Sekretesspolicy Webbplatskarta Annonsera Cookie-inställningar.





uppsats om medborgarrättsrörelsen



Om flickan gör abort återgår allt till detsamma som innan graviditeten. Vad de har att säga här är en andra åsikt som kompletterar min analys av historien. Detta är viktigt för att förstå i vilken riktning hon har bestämt sig i slutet. Just den här scenen är viktig eftersom den visar att Jig redan från början av berättelsen pratar ner till mannen och inte har så mycket respekt för honom. Hon tycker att han är en trångsynt gris. En vit elefant är något som är oönskat. Och mannen sysslar aldrig med saker som han inte vill. Han stänger bara sinnet för sina oönskade föremål som flickan i den här scenen verkar känna igen.


Eftersom vi ser Jig agera med nedlåtande och sarkasm redan i den första scenen när paret pratar om vita elefanter, måste vi ha denna attityd i åtanke när vi läser deras efterföljande konversationer. Till exempel antyder mannens olika svar genom hela scenen att Jig inte använder en uppriktig ton när hon säger att hon inte bryr sig om sig själv. Utifrån bevisen från diskussionen om vita elefanter kan vi dra slutsatsen att Jig är sarkastisk här. Hon bryr sig om sig själv och hon tror inte att allt kommer att bli bra. Både hennes nedlåtande inställning till mannen tidigare och hennes försök att stänga ute honom vid denna tidpunkt i berättelsen tyder på att hon har fått nog av hans råd och kommer att fatta sitt eget beslut.


Kommer hon att behålla sitt ofödda barn fullgången eller gå med på mannens önskemål och leva som förut? I slutet av berättelsen plockar han upp två tunga väskor och bär dem runt på stationen till de andra hyllorna. Han tittade upp på spåren men kunde inte se tåget. När han kom tillbaka gick han genom barrummet, där folk som väntade på tåget drack. Han drack en Anis i baren och tittade på folket. Alla väntade rimligtvis på tåget. Han gick ut genom pärlgardinen. Hon satt vid bordet och log mot honom. Första gången hon log eller verkade nöjd i hela historien var när hon äntligen visste vad hon behövde göra.


Hon var inte nöjd när mannen mobbad henne till att göra abort, så vi kan dra slutsatsen att hennes lycka vid denna tidpunkt i berättelsen är resultatet av att ha lämnats ensam i några minuter så att hon kunde bestämma vad hon vill göra på hennes egen. Hon har accepterat sin graviditet och planerar att behålla barnet. Författaren, Hemingway, berättar aldrig explicit för oss vad flickan bestämmer sig för att göra åt barnet, men han ger oss tillräckligt med ledtrådar för att ta reda på vad hon har bestämt sig i slutet av berättelsen. Sammantaget är den här historien som ett isberg med det mesta av substansen gömd under ytan. Berättelsen handlar egentligen om ett par som kämpar för att besluta om de ska behålla sitt ofödda barn eller avbryta graviditeten. Symbolik och metaforer är förhärskande i denna novell och de två ämnena visas väl här.


Kom ihåg: Detta är bara ett exempel från en studiekamrat. Från 3 timmars leverans. Tyvärr är kopiering inte tillåten på vår webbplats. Vi kommer då och då att skicka dig kontorelaterade e-postmeddelanden. Denna uppsats är inte unik. Tyvärr, vi kunde inte parafrasera den här uppsatsen. Våra professionella skribenter kan skriva om det och ge dig ett unikt papper. Vill att vi skriver en bara för dig? Vi använder cookies för att göra din webbplatsupplevelse personlig. Denna uppsats har lämnats in av en student. Likaså inkluderar författaren användningen av karaktärisering för att beskriva och avslöja vissa egenskaper hos båda huvudpersonerna, den amerikanska mannen och hans flickvän, i berättelsen.


Författaren avslöjar inte någon av karaktärernas riktiga namn, men en amerikansk man tilltalar henne med namnet Jig någon gång i berättelsen. Amerikansk man är för att hans flickvän ska genomgå operationen, trots vad hon känner eller har att säga om det själv. Dessutom försöker han övertala henne att operationen kommer att lösa alla deras problem och att de kommer att vara nöjda med varandra. Å andra sidan vill flickvännen prata tills amerikansk man tar upp ett obehagligt ämne. Flickvännen kanske till en början ville ha kvar sitt barn men eftersom de två aldrig pratade om det, och en amerikansk man tar upp det med andra tankar än hennes, börjar hon känna sig motvillig och ifrågasätta om hon ska göra abort eller inte på grund av hans känslor. I berättelsen är flickvännen inte säker på sig själv eller i sina svar på förslaget om en abort.


Eftersom amerikansk man fortsätter att pressa operationen blir hon övertygad om att det kommer att vara den bästa lösningen och lösa alla problem de har. Hon växlar mellan tanken på att gå igenom operationen och att med alla medel vilja undvika den. Den andra karaktären i berättelsen är bartendern och hon talar bara spanska. Flickvännen måste förlita sig på att den amerikanska mannen översätter för att få en drink. De vita elefanterna i berättelsen symboliserar en oönskad besittning. Det enda sättet att introducera samtalet mellan de två om operationen var att ta upp idén om vita elefanter. När hon kommer in i diskussionen om bergen som liknar vita elefanter, drar hon tillbaka genom att kommentera att kullarna inte längre ser ut som vita elefanter.


Med hennes ordspråk tyder det på att hon vill behålla barnet. Bambupärlgardinerna är en metafor som symboliserar preventivmedel som inte användes mellan paret. Gardinerna håller flugorna ute, så preventivmedlet skulle ha förhindrat graviditeten om det använts. Om preventivmedel använts, då skulle samtalet om aborten aldrig ha rört sig. Dessutom använder Hemingway bilder för att låta publiken fundera över vad den okända operationen är, vilket är anledningen till att berättelsen lämnas ofullständig. Författaren inleder berättelsen med en beskrivning av kullarna över dalen av Ebro, som är en flod i norra Spanien. Detta placerar karaktärerna i miljön på tågstationen, vilket sedan leder till förslaget om vita elefanter.


Författaren berättar dock inte varför kullarna är vita.

No comments:

Post a Comment