Tuesday, January 25, 2022

Beskriva uppsatser

Beskriva uppsatser



En anledning till att din avhandling är korrekt. FINANSIELLA RESURSER A. Plats 1, skissera uppsatser. Slutligen bör din sista uppsättning meningar om dina specifika anteckningar visa ordningen på meningarna inom varje skissera uppsatser. Måste jag hålla mig till min uppsats när jag skriver? När du skriver en uppsats för dig själv är valet ditt.





Huvudnavigering



Att försöka utforma en struktur för din uppsats kan vara en av de svåraste delarna av skrivprocessen, skissera uppsatser. Att göra en detaljerad översikt innan du börjar skriva är ett bra sätt att se till att dina idéer kommer fram i en tydlig och logisk ordning. En bra översikt kommer också att spara tid i revideringsprocessen, skissera uppsatser, minskar risken för att dina idéer måste ordnas om när du väl har skrivit dem. De första stegen. Innan du kan börja beskriva måste du ha en känsla för vad du kommer att argumentera för i uppsatsen. Låt oss säga att du skriver om den republikanska primärgruppen och att du vill bevisa att varje kandidats ekonomiska resurser var det viktigaste inslaget i loppet.


Vid det här laget saknar dina anteckningar förmodligen mycket sammanhängande ordning. Troligtvis är dina idéer fortfarande i den ordning som de kom upp för dig; dina anteckningar och eventuella citat följer förmodligen fortfarande kronologin för de källor du har undersökt. Ditt mål är att skissera uppsatser dina idéer, anteckningar och citat – råmaterialet i din uppsats – i en ordning som skissera uppsatser stödjer ditt argument, skissera uppsatser, inte de argument du har läst i andras verk. För att göra detta måste du gruppera dina anteckningar i kategorier och sedan ordna dessa kategorier i en logisk ordning, skissera uppsatser.


Det första steget är att se över varje enskild information som du har skrivit och tilldela den till en allmän kategori, skissera uppsatser. Fråga dig själv, "Om jag skulle arkivera detta i en databas, vad skulle jag arkivera det under? Ditt mål är att minska dina anteckningar till högst en sida med kategorilistor. Undersök nu dina kategorirubriker. Verkar något repetitivt? Gör något tillsammans? Enskilda informationsbitar som först verkade viktiga kan börja verka irrelevanta när de grupperas i en allmän kategori.


Nu är det dags att generalisera igen. Undersök alla dina kategorier och leta efter vanliga teman, skissera uppsatser. Gå igenom varje kategori och fråga dig själv, skissera uppsatser Jag skulle placera den här informationen i ett arkivskåp, vad skulle jag märka det skåpet? Med dina anteckningar grupperade i generaliserade kategorier borde processen att beställa dem vara lättare. Till att börja med, titta på dina mest allmänna kategorier. Med din avhandling i åtanke, skissera uppsatser, försök hitta ett sätt att ordna etiketterna i en mening eller två som stödjer ditt argument, skissera uppsatser.


Låt oss säga att din tes är att ekonomiska resurser spelade den viktigaste rollen i den republikanska primärgruppen. Dina fyra mest allmänna kategorier är "Policy Initiatives", "Financial Resources", "Voters' Concerns" och "Voters' Loyalty. Ó Den här meningen bör avslöja ordningen för dina mest allmänna kategorier. Du börjar med en granskning av McCains och Bushs åsikter skissera uppsatser viktiga frågor och jämför dem med väljarnas största angelägenheter. Då ska du titta på båda skissera uppsatser ekonomiska resurser och visa hur Bush kunde vinna väljarnas lojalitet genom effektiv användning av sina resurser, trots hans mindre populära politiska idéer.


Med dina mest allmänna kategorier i ordning måste du nu beställa de mindre kategorierna. För att göra det, ordna varje mindre kategori i en mening eller två som kommer att stödja den mer allmänna meningen du just har tänkt ut. Under kategorin "Finansiella resurser" kan du till exempel ha de mindre kategorierna "Annonsutgifter", "Kampanjbidrag" och "Insamlingar. Det sista steget i skisseringsprocessen är att upprepa denna procedur skissera uppsatser den minsta nivån, med de ursprungliga anteckningarna som du tog för din uppsats. Att beställa vad som förmodligen var en ohanterlig och oorganiserad uppsättning information i början av denna process, skissera uppsatser, du behöver nu bara tänka på en mening eller två för att stödja ditt allmänna argument.


Beskriva uppsatser kategorin "Insamlingar", till exempel, kan du ha citat om varje kandidats uppskattning av dess betydelse, skissera uppsatser, statistik om hur lång tid varje kandidat spenderade på att samla in och en idé om hur betydelsen av insamling aldrig kan överskattas. Meningar som stödjer ditt allmänna argument kan lyda: "Ingen kandidat har någonsin samlat in för mycket pengar [din idé]. Medan både McCain och Bush erkände vikten av att samla in [dina citat] pekar siffrorna tydligt på Bush som den överlägsna insamlingen [din statistik].


Få alltid att falla på plats. Med dessa meningar har du i huvudsak konstruerat en disposition för din uppsats. De mest allmänna idéerna, som du organiserade i din första mening, utgör uppsatsens avsnitt. De följer den ordning som du placerade dem i din mening. Ordningen på de mindre kategorierna inom varje större kategori bestäms av dina sekundära meningar anger ordningen på styckena inom varje avsnitt. Slutligen bör din sista uppsättning meningar om dina specifika anteckningar visa ordningen på meningarna inom varje stycke. En disposition för uppsatsen om den republikanska primärgruppen som bara visar de avsnitt som utarbetats här skulle se ut ungefär så här:.


VÄLJARENS OROR. FINANSIELLA RESURSER. Ursprunglig idé. Kampanjbidrag. Annonsutgifter. VÄLJARNAS LOJALITET. CopyrightDavid Kornhaber, för Writing Center vid Harvard University. Hoppa till huvudinnehållet. Huvudmeny Utility Menysökning. Harvard College Writing Program HARVARD. Vanliga frågor Boka ett möte Skrivresurser Engelsk grammatik och språklärare Institutionsskrivande stipendiater Skrivresurser Skrivråd: The Barker Underground Blog Meet skissera uppsatser handledare! Kontakta oss. De första stegen Innan du kan börja beskriva, skissera uppsatser, du måste ha en känsla för vad du kommer att argumentera för i uppsatsen, skissera uppsatser. Generalisering Det första steget är att se över varje enskild information som du har skrivit skissera uppsatser tilldela den till en allmän kategori.


Beställning Med dina anteckningar grupperade i generaliserade kategorier bör processen att beställa dem vara enklare. Att sätta ihop allt Med dessa meningar har du i huvudsak konstruerat en disposition för din uppsats. En disposition för uppsatsen om den republikanska primärgruppen som bara visar de avsnitt som har arbetats fram här skulle se ut ungefär så här: Jag. VÄLJARENS oro III. FINANSIELLA RESURSER A. Insamling av pengar a. Ursprunglig idé b. Kampanjbidrag C. Annonsutgifter IV. VÄLJARENS LOJALITET CopyrightDavid Kornhaber, för Beskriva uppsatser Center vid Harvard University. Skrivresurser Strategier för att skriva uppsats Hur man läser en uppgift Hur man gör en närläsning Utveckla en avhandling som beskriver ämnessatser och skyltar Övergång: Se upp för kardborreband Hur man skriver en jämförelse Beskriva uppsatser Avsluta uppsatsen: Slutsatser Korta guider till att skriva i disciplinerna.


Snabblänkar Boka ett möte Drop-in-timmar Engelsk grammatik och språkhandledare Institutionsskrivande Fellows Harvard Guide till att använda källor Följ HCWritingCenter. Copyright © Presidenten och stipendiaten vid Harvard College Rapport om intrång i upphovsrätten för digital tillgänglighet.





sartre uppsats



Du kan välja om du vill skriva din disposition i hela meningar eller korta fraser. Se ett exempel. Exempel på konturer för olika typer av uppsatser presenteras nedan: en argumenterande, förklarande och litterär analysuppsats. Den använder korta fraser för att sammanfatta varje punkt. Detta är dispositionen för en expository essä som beskriver hur uppfinningen av tryckpressen påverkade livet och politiken i Europa. Styckena är fortfarande sammanfattade i korta fraser här, men enskilda punkter beskrivs med hela meningar. Uppsatsens kropp är uppdelad i tre olika teman, som vart och ett utforskas genom exempel från boken.


Du kommer ibland att bli ombedd att lämna in en uppsatsdisposition innan du börjar skriva din uppsats. Din handledare vill se att du har en tydlig uppfattning om din struktur så att skrivandet går smidigt. Även när du inte behöver lämna in den är att skriva en uppsatsdisposition en viktig del av skrivprocessen. Om du måste lämna in din uppsatsdisposition kan du få specifika riktlinjer som anger om du måste använda hela meningar. När du skriver en uppsats för dig själv är valet ditt. Vissa elever tycker det är bra att skriva ut sina idéer i hela meningar, medan andra föredrar att sammanfatta dem i korta fraser.


Du bör försöka följa din disposition när du skriver din uppsats. Låt en språkexpert förbättra ditt skrivande. Kontrollera ditt papper för plagiat om 10 minuter. Gör kontrollen. Generera dina APA-citat gratis! APA Citation Generator. Få feedback om språk, struktur och formatering Professionella redaktörer korrekturläser och redigerar din uppsats genom att fokusera på: Akademisk stil Vaga meningar Grammatik Stilkonsekvens Se ett exempel. Under varje avsnittsrubrik skriver du ner några av de nyckelpunkter du planerar att diskutera där. Du kanske också vill lägga in länkar till de källor du planerar att citera.


Det finns några olika sätt att märka din disposition. Två av de mest använda är ämneskonturer och meningskonturer. Båda dessa typer av konturer är organiserade som punktlistor, vilket gör det enkelt att visualisera mycket information på bara några rader. I en ämnesöversikt skissar du på ditt skrivande med hjälp av nyckelord och fraser. En meningskontur listar varje avsnitt av stycket som en hel mening. Din meningskontur kan till exempel se ut så här:. Lägg märke till hur båda typerna följer samma struktur: avhandlingen i det inledande avsnittet, följt av varje kroppsstycke med dess stöddata kapslade under. Din disposition är bara en blottad version av ditt första utkast som talar om för dig vad du behöver täcka och i vilken ordning du ska göra dina poäng.


Den visar vilken information varje avsnitt eller stycke kommer att innehålla och i vilken ordning. Det gör det möjligt för författaren att förstå hur han eller hon kommer att koppla information för att stödja avhandlingens uttalande och påståenden i tidningen. En disposition ger skribenten ett utrymme att enkelt överväga idéer utan att behöva skriva fullständiga stycken eller meningar. Innan du börjar en disposition är det användbart att ha ett tydligt avhandlingsuttalande eller tydligt syfte eller argument, eftersom allt annat i dispositionen kommer att fungera för att stödja avhandlingen. Notera: dispositionen kan hjälpa till att informera avhandlingen, och därför kan din avhandling ändras eller utvecklas under dispositionsprocessen.


Organisera din disposition i vilket format som helst som passar in i den struktur som behövs för den typ av papper du skriver. Ett vanligt dispositionsformat använder romerska siffror, bokstäver och siffror. Andra konturer kan använda punktpunkter eller andra symboler. Du kan använda vilka organisationsmönster som fungerar bäst för dig och ditt papper, så länge du förstår dina egna organisatoriska verktyg. Konturerna kan skrivas med hjälp av hela meningar eller fragment eller en blandning av de två. När du har skapat din disposition kan du bestämma dig för att omorganisera dina idéer genom att lägga dem i en annan ordning. Dessutom, medan du skriver kan du göra några upptäckter och kan naturligtvis alltid justera eller avvika från dispositionen efter behov.

No comments:

Post a Comment