Wednesday, January 19, 2022

Uppsats om barnarbete i Indien

Uppsats om barnarbete i Indien



Fattigdom är den främsta orsaken till barnarbete i Indien. De måste göra sina barn friska i alla aspekter för att göra landets framtid ljus. Omedvetet är de intresserade av att förvärva rikedom dagligen och förstöra hela deras liv och framtid. Att hålla samhället medvetet om denna fråga kommer att hjälpa till att undvika att sådan olaglig och omänsklig aktivitet förstör många barns liv. Detta barnarbete i Indien uppsats gäller för sysselsättning med yrkesrisker, såsom kolgruvor, svetsning, byggnadsarbeten och målning, etc. Nästa Save Girl Child-uppsats, barnarbete i Indien uppsats. Enligt folkräkningen var antalet barnarbetare i Indien omkring 13 miljoner; de flesta av barnarbetarna är anställda på landsbygden.





Nya Inlägg



Barnarbete syftar på anställning av barn i åldersgruppen 5 till 17 år, för att beröva dem sin barndom och tvinga dem till ett liv i deprivation och analfabetism. Huvudfaktorn bakom barnarbete är fattigdom; därför är det mer skenande i utvecklingsländer eller under utvecklade länder. Barn i dessa länder tvingas ofta till arbetskraft för att komplettera sin familjs vardagsinkomst. Vi har nedan tillhandahållit en kort och lång uppsats om barnarbete på engelska för din information och kunskap. Dessa uppsatser om barnarbete har skrivits på ett enkelt men effektivt engelska språk för att du ska göra det enkelt att komma ihåg dem och presentera dem vid behov.


Efter att ha gått igenom uppsatserna kommer du att känna till mycket information om barnarbete och dess viktiga statistik. Du kommer också att känna till branscher som sysselsätter barnarbete i Indien; negativa effekter av barnarbete på barnen; sätt att ta itu med barnarbete; hur barnarbete är relaterat till fattigdom; historia av barnarbete; typer av barnarbete i Indien och statistik över barnarbete i Indien Barnarbete definieras som sysselsättning av barn, ofta tillhörande åldersgruppen 5 till 17 år. I så ung ålder är barn mycket mindre krävande och kan mycket enkelt hanteras av de anställda. Av denna anledning föredrar många oorganiserade sektorer runt om i världen att arbeta med barnarbete. Det finns nästan miljoner barnarbete världen över; de flesta av dem drivs av fattigdom. Fattiga familjer som inte kan möta sina vardagliga behov av näring tvingas skicka sina barn till manuellt arbete inom olika sektorer.


Barnarbete definieras som anställning av barn på ett sådant sätt att de berövar dem deras barndom, utbildning och tillväxtmöjligheter. Många oorganiserade små sektorer runt om i världen föredrar att anställa barn eftersom de är mindre krävande och lätthanterliga. Ibland pressar barnens familjer själva barnen till barnarbete i brist på pengar eller så finner de att de inte kan mata barnen. Sådana barn lever ofta under ohygieniska och eftersatta förhållanden, utan medicinsk hjälp alls och utan möjlighet till utbildning. Barnarbete tvingar ett barn in i den onda cirkeln av nöd, analfabetism och fattigdom. Sådana barn kan inte hitta ett välrenommerat och lämpligt jobb som vuxna och betraktas ofta som socialt efterblivna.


De lever ett ensamt liv i isolering och tar ofta till oönskade och oetiska medel. Med barnarbete avses anställning av barn i olika sektorer runt om i världen. Det inkluderar sektorer som gruvdrift, produktionsindustrier, jordbruk och andra oorganiserade sektorer. Barn är ofta sysselsatta inom dessa sektorer eftersom de får lägre betalt och är lätta att hantera. Barnarbete är allmänt utövat över hela världen och berövar barnen deras barndom, utbildning och andra tillväxtmöjligheter. Barn tvingas engagera sig i farliga arbetsförhållanden för att försörja sina familjer genom att komplettera sina inkomster. De arbetar enligt ett muntligt eller skriftligt avtal mellan sin arbetsgivare och föräldrar. Ibland är det för att betala tillbaka en skuld som deras familjer tagit från arbetsgivaren.


Barnarbete är vanligare i utvecklingsländer och under utvecklade länder. Fattigdom är den främsta drivkraften bakom barnarbete eftersom barnen tvingas till barnarbete av sina egna familjer för att klara sina vardagliga behov av mat och andra förnödenheter. Det finns många strikta lagar mot barnarbete i världen och många länder inklusive Indien har normer för fängelse och böter om en person och organisation befinns vara inblandad i barnarbete. Trots alla lagar finns det fortfarande ett behov av att tvångsimplementera dem om vi vill att barnarbete ska elimineras. Begreppet används främst för att beteckna sysselsättning av barn som faller i åldersgruppen 5 — 15 år. Barnarbete berövar barnen deras barndom och ordentliga fysiska och mentala tillväxtmöjligheter.


Världen över är cirka miljoner barn i åldersgruppen 5 till 17 år sysselsatta som barnarbete. Dessa barn utsätts för att leva under dåliga hygieniska förhållanden och berövas mycket grundläggande nödvändiga bekvämligheter i livet. De får aldrig en möjlighet att gå i skolan, vilket tvingar dem in i årtionden av fattigdom och arbete, barnarbete i Indien uppsats. När de arbetar under dåliga hälsoförhållanden blir de också mottagliga för olika typer av sjukdomar och deras tillstånd behandlas sällan. Sådana barn utsätts också för barnarbete i Indien uppsats ett liv i isolering och inte tillåts att socialt interagera med människor och att få vänner att leka.


Sådan barnarbete i Indien uppsats Arbetsmiljön är stressande för ett barn och resulterar ofta i flera psykiska tillstånd som depression etc. Sådana barn tenderar ofta att ta droger och annat barnarbete i Indien uppsats, vilket resulterar i ytterligare fysiska och psykiska skador. Det finns ett behov av att strikt övervaka de sektorer som är benägna att anställa barn och utdöma hårda straff med pengar och fängelse för dem för att göra det. Att anställa barn för olika arbeten för att störa deras normala mentala, fysiska och sociala tillväxtmöjligheter kallas barnarbete. Det berövar också barnen den välbehövliga utbildningen. Det finns fem stora sektorer i Indien som sysselsätter barnen som barnarbete.


De är enligt beskrivningen nedan. Barnarbete utgör en betydande arbetskraft i barnarbete i Indien uppsats indisk klädindustri. Dessa industrier verkar i små ägarstyrda anläggningar som huvudsakligen drivs från hem, barnarbete i Indien uppsats. Tusentals barn i Delhi är anställda av klädindustrin och utsätts för högt ljud, barnarbete i Indien uppsats, omfattande arbetstider och vassa verktyg. Denna sektor är en av de största arbetsgivarna för barn i Indien. Det är mycket lätt att se ett barn som arbetar i dhabas, restauranger vid vägarna, tebutiker barnarbete i Indien uppsats andra företag. Barnen är också anställda i små butiker som tjänare eller hjälpmedel, barnarbete i Indien uppsats.


Familjeföretag föredrar att anställa barn eftersom de är lätta att hantera och kostar mindre, barnarbete i Indien uppsats. Tegelugnsindustrin i Indien har länge varit med om barnarbete. Ofta arbetar barnen i tegelugnar långa timmar tillsammans med sina föräldrar. Barn som arbetar i tegelugn utsätts för farliga förhållanden och utsätts för giftiga ångor och upphettade temperaturer, barnarbete i Indien uppsats. Brandsektorn är en av de största arbetsgivarna för barn i Indien. Barn inom denna sektor arbetar ofta i trånga utrymmen och utsätts för farliga kemikalier och farliga ämnen, vilket utgör en risk för deras hälsa och liv.


De tvingas också arbeta längre timmar under julhelgen. Jordbrukssektorn kan vara den största arbetsgivaren för barn i Indien. Barn anställs inom bomullsindustrier, sockerrörsindustrier, risfält och andra jordbruksrelaterade områden. De barn som arbetar inom jordbrukssektorerna måste arbeta längre timmar får lägre betalt och måste arbeta under ohygieniska förhållanden. Det finns ett behov av att identifiera dessa sektorer och göra nödvändiga policyer och lagar för att förhindra anställning och exploatering av barn i dessa sektorer. Barns engagemang som manuellt arbete i olika organiserade och oorganiserade sektorer kallas barnarbete. Det berövar barnen deras utbildningsmöjligheter, möjlighet till tillväxt, umgänge och hälsa. Barnarbete är fysiskt och psykiskt skadligt för eleverna.


Barnarbete har många negativa effekter på barnen. Barn som arbetar som barnarbete arbetar ofta under utmanande och livshotande förhållanden utan att någon tar hand om dem. De får mindre betalt jämfört med en vuxen som gör samma jobb; dessutom är de också undermatade. Deras arbetsgivare gör allt för att hålla dem avskilda från andra delar av världen, vilket tvingar dem att leva ett liv i isolering och arbete. De får inte ens prata eller träffa någon. Situationer som dessa resulterar ofta i psykiska störningar som depression och leder till drogberoende och missbruk etc. Det finns några enkla steg som vi kan vidta för att stoppa barnarbete. Man bör vara medveten om barnarbetslagstiftningen i landet och måste alltid noggrant följa dem, barnarbete i Indien uppsats.


Även genom att hålla ett öga för verksamheterna barnarbete i Indien uppsats barn och genom att rapportera detsamma till de behöriga myndigheterna kommer det också att visa sig vara till hjälp för att eliminera barnarbete. En riskbedömning av arbetsplatsen för de faror den utgör för barnen ska också göras. Också, barnarbete i Indien uppsats, att anställa barn till wok bör omedelbart stoppas till varje pris. En av huvudfaktorerna bakom barnarbete är fattigdom. Antingen ges de som kontraktsarbete av familjen till arbetsgivaren i utbyte mot pengar, eller så är de anställda av familjen själv i någon av dess traditionella yrkesverksamheter.


Till exempel tvingas fattiga bönder i Indien att använda sina egna barn som arbetskraft eftersom det skulle vara svårt att betala för vuxenarbete. Barnarbete är ett av de allvarliga hoten som hindrar en nations och världens tillväxt. Dessutom berövar det barnen barndom, kärlek och utbildning och tvingar dem in i svåra, farliga, icke sällskapliga och patetiska förhållanden. Barnarbete avser anställning av barn inom olika sektorer för att beröva dem deras barndom, utbildning och andra tillväxtmöjligheter och orsaka fysiska och psykiska trakasserier för dem.


Under de förindustriella samhällena fanns begreppet barndom obefintlig. Barn så unga som år var engagerade i arbeten som jakt, vedhuggning och jordbruk etc. Låg produktivitet och låg förväntad livslängd var två av de viktigaste kännetecknen för det förindustriella området. Att hindra barnen från att engagera sig i produktivt arbete skulle därför innebära att de bromsar deras framsteg och minskar deras överlevnadschanser. Utnyttjandet av barn som barnarbete började i slutet av 1700-talet med den industriella revolutionen. Städer som Birmingham och Liverpool i Storbritannien växte snabbt barnarbete i Indien uppsats stora industristäder som lockar miljoner från byar och andra landsbygdsområden.


Situationen var densamma i andra utvecklingsekonomier. Den viktorianska eran i Storbritannien som sträckte sig från 20 juni till 22 januari var den mest ökända för barn barnarbete i Indien uppsats i sin period. Barn så unga som fyra år är kända för att ha arbetat i fabriker och gruvor under den viktorianska eran. De arbetade under ofattbart svåra och livshotande förhållanden. World Statistics visar att nästan miljoner barn över hela världen är sysselsatta. Dessa barn faller i åldersgruppen 5 till 17 år och cirka miljoner är i egentlig mening sysselsatta som barnarbete. Statistik visar också att nästan 73 miljoner barn över hela världen arbetar under farliga och livshotande förhållanden. Utifrån siffrorna har Afrika runt Asien och Stillahavsområdet har barnarbete har funnits i århundraden även i vissa av världens utvecklade ekonomier.


Barnarbete avser fysiskt utnyttjande av barn genom att engagera dem i någon form av arbete som berövar dem deras barndom, utbildning, tillväxt och utveckling och som är fysiskt och psykiskt skadligt. Strikta lagar som förbjuder barnarbete finns i länder runt om i världen inklusive Indien, men det finns ett behov av att implementera dem mer effektivt än tidigare.





kritiskt essäskrivande



Spara mitt namn, e-post och webbplats i den här webbläsaren till nästa gång jag kommenterar. Gå till innehåll Hem Resor Vem definieras som ett barnarbete? Vad är ett barnarbete svar? När startade barnarbete i Indien? Vad är orsaken bakom barnarbete i Indien? Uppsats vad är barnarbete i Indien? Vad som orsakar barnarbete? Vem drabbas av barnarbete? Vad är straffet för barnarbete i Indien? Vad är andelen barnarbete i Indien? Typ: Faktablad Utgivningsdatum: 8 juni Format tillgängligt: ​​3P. Sådana barn lever ofta under ohygieniska och eftersatta förhållanden, utan medicinsk hjälp alls och utan möjlighet till utbildning. Barnarbete tvingar ett barn in i den onda cirkeln av nöd, analfabetism och fattigdom. Sådana barn kan inte hitta ett välrenommerat och lämpligt jobb som vuxna och betraktas ofta som socialt efterblivna.


De lever ett ensamt liv i isolering och tar ofta till oönskade och oetiska medel. Med barnarbete avses anställning av barn i olika sektorer runt om i världen. Det inkluderar sektorer som gruvdrift, produktionsindustrier, jordbruk och andra oorganiserade sektorer. Barn är ofta sysselsatta inom dessa sektorer eftersom de får lägre betalt och är lätta att hantera. Barnarbete är allmänt utövat över hela världen och berövar barnen deras barndom, utbildning och andra tillväxtmöjligheter. Barn tvingas engagera sig i farliga arbetsförhållanden för att försörja sina familjer genom att komplettera sina inkomster. De arbetar enligt ett muntligt eller skriftligt avtal mellan sin arbetsgivare och föräldrar. Ibland är det för att betala tillbaka en skuld som deras familjer tagit från arbetsgivaren. Barnarbete är vanligare i utvecklingsländer och under utvecklade länder.


Fattigdom är den främsta drivkraften bakom barnarbete eftersom barnen tvingas till barnarbete av sina egna familjer för att klara sina vardagliga behov av mat och andra förnödenheter. Det finns många strikta lagar mot barnarbete i världen och många länder inklusive Indien har normer för fängelse och böter om en person och organisation befinns vara inblandad i barnarbete. Trots alla lagar finns det fortfarande ett behov av att tvångsimplementera dem om vi vill att barnarbete ska elimineras. Begreppet används främst för att beteckna sysselsättning av barn som faller i åldersgruppen 5 — 15 år. Barnarbete berövar barnen deras barndom och ordentliga fysiska och mentala tillväxtmöjligheter.


Världen över är cirka miljoner barn i åldersgruppen 5 till 17 år sysselsatta som barnarbete. Dessa barn utsätts för att leva under dåliga hygieniska förhållanden och berövas mycket grundläggande nödvändiga bekvämligheter i livet. De får aldrig en möjlighet att gå i skolan, vilket tvingar dem in i årtionden av fattigdom och arbete. När de arbetar under dåliga hälsoförhållanden blir de också mottagliga för olika typer av sjukdomar och deras tillstånd behandlas sällan. Sådana barn utsätts också för att leva ett liv i isolering och får inte interagera socialt med människor och få vänner att leka. Sådan dålig arbetsmiljö är stressande för ett barn och resulterar ofta i flera psykiska tillstånd som depression etc.


Sådana barn tenderar ofta att ta droger och andra substanser, vilket leder till ytterligare fysiska och psykiska skador. Det finns ett behov av att strikt övervaka de sektorer som är benägna att anställa barn och utdöma hårda straff med pengar och fängelse för dem för att göra det. Att anställa barn för olika arbeten för att störa deras normala mentala, fysiska och sociala tillväxtmöjligheter kallas barnarbete. Det berövar också barnen den välbehövliga utbildningen. Det finns fem stora sektorer i Indien som sysselsätter barnen som barnarbete.


De är enligt beskrivningen nedan-. Barnarbete utgör en betydande arbetskraft i den indiska klädesindustrin. Dessa industrier verkar i små ägarstyrda anläggningar som huvudsakligen drivs från hem. Tusentals barn i Delhi är anställda av klädindustrin och utsätts för högt ljud, långa arbetstider och vassa verktyg. Denna sektor är en av de största arbetsgivarna för barn i Indien. Det är mycket lätt att se ett barn som arbetar i dhabas, restauranger vid vägkanten, tebutiker och andra företag. Barnen är också anställda i små butiker som tjänare eller hjälpmedel. Familjeföretag föredrar att anställa barn eftersom de är lätta att hantera och kostar mindre. Tegelugnsindustrin i Indien har länge varit med om barnarbete. Ofta arbetar barnen i tegelugnar långa timmar tillsammans med sina föräldrar.


Barn som arbetar i tegelugn utsätts för farliga förhållanden och utsätts för giftiga ångor och upphettade temperaturer. Brandsektorn är en av de största arbetsgivarna för barn i Indien. Barn inom denna sektor arbetar ofta i trånga utrymmen och utsätts för farliga kemikalier och farliga ämnen, vilket utgör en risk för deras hälsa och liv. De tvingas också arbeta längre timmar under julhelgen. Jordbrukssektorn kan vara den största arbetsgivaren för barn i Indien. Barn anställs inom bomullsindustrier, sockerrörsindustrier, risfält och andra jordbruksrelaterade områden.


De barn som arbetar inom jordbrukssektorerna måste arbeta längre timmar får lägre betalt och måste arbeta under ohygieniska förhållanden. Det finns ett behov av att identifiera dessa sektorer och göra nödvändiga policyer och lagar för att förhindra anställning och exploatering av barn i dessa sektorer. Rika människor bör hjälpa fattiga människor så att deras barn också kan få alla nödvändiga saker i barndomen. Barnarbete är en typ av brott där barn tvingas arbeta i mycket ung ålder och delta i ekonomiska aktiviteter och utföra ansvar som vuxna. Enligt Internationella arbetsorganisationen ILO är åldersgränsen för barn att barn upp till femton år inte kommer att vara involverade i någon form av arbete.


Det är en anställning av barn i alla typer av arbete som berövar barndomen, rätt utbildning, fysisk, psykisk och social välfärd. Det är helt förbjudet i vissa länder, men det är ett internationellt problem i de flesta länder eftersom det förstör barns framtid i stor utsträckning. Detta är en allvarlig fråga i de flesta utvecklingsländer ett stort socialt problem. Barn i den yngre åldersgruppen är involverade i enormt arbete av människor med högre status. De undviker det faktum att barn är nationens stora hopp och framtid. Miljontals barn i vårt land berövas barndomen och ordentlig utbildning, vilket är ett farligt tecken. Sådana barn får inte en chans att leva ett hälsosamt liv eftersom de inte är tillfredsställda fysiskt, mentalt och socialt sedan barndomen.


Enligt indisk lag kan barn under 14 år inte åläggas att utföra något slags arbete, vare sig det utförs av föräldrarna eller ägaren i fabriker, kontor eller restauranger. Läs också slutsatsen om barnarbete. Det finns olika anledningar till barnarbete i vårt land. Vissa av orsakerna till globalt barnarbete är desamma eftersom länder skiljer sig åt. De flesta vanliga orsakerna är fattigdom, orättvis utbildning, undertryckande av barns rättigheter, begränsade regler och lagar om barnarbete, etc. Fattigdom och hög arbetslöshet är de främsta orsakerna till barnarbete i utvecklingsländerna. U. Brist på tillgång till vanlig utbildning i många länder.


I fann man att omkring 75 miljoner barn var borta från skollivet. Brott mot lagar om barnarbete ger vika för ökat barnarbete i alla utvecklingsland. För att eliminera den sociala frågan om barnarbete måste några effektiva lösningar följas omgående för att rädda framtiden för ett utvecklingsland. Att skapa fler fackföreningar kan bidra till att förebygga barnarbete eftersom det kommer att uppmuntra fler människor att hjälpa till mot barnarbete. Alla barn bör prioriteras av sina föräldrar för att få ordentlig och regelbunden utbildning redan från barndomen. Detta steg kräver mycket stöd från såväl föräldrar som skolor för att frigöra barnen för utbildning och ta emot barn från alla områden.


Barnarbete behöver en hög nivå av social medvetenhet, med lämpliga siffror för framtida stora förluster för alla utvecklingsland. Varje familj måste tjäna sin minimiinkomst för att undvika och förhindra barnarbete. Detta kommer att minska fattigdomen och därmed nivån på barnarbete. Familjekontroll kommer också att bidra till att kontrollera barnarbete genom att minska bördan för familjer när det gäller barnomsorg och utbildning. Det finns ett behov av effektivare statliga lagar mot barnarbete för att förhindra barn från att arbeta i tidig ålder. Barnarbete bör ersättas av vuxna arbetare eftersom det finns omkring miljoner vuxna arbetslösa i denna värld.


På så sätt får den vuxne ett jobb och barnet blir fritt från barnarbete. Sysselsättningsmöjligheterna för vuxna bör ökas för att övervinna problemet med fattigdom och barnarbete. Företagare av fabriker, industrier, gruvor mm. bör ta ett löfte om att inte involvera barn i någon form av arbete. Läs också 1. Beti Bachao Beti Padhao uppsats 2. Fattigdomsuppsats 3. Uppsats om hemgiftssystemet. Barnarbete är ett stort socialt problem som måste lösas omgående med stöd av både folket och regeringen.

No comments:

Post a Comment