Tuesday, January 18, 2022

Essä vetenskap och religion

Essä vetenskap och religion



Vetenskapen kan ge människan fysiska bekvämligheter, men det är bara religionen som kan ge henne modet att kämpa mot svåra odds. Dessutom är en person som vanligtvis kallas ateist medvetet okunnig om någon övernaturlig kraft och avvisar den, känner inget behov av beskydd och skydd från en del av våld av det slaget. Religion har styrt vårt samhälle i många år. Forskaren medger olika hastighet, dvs, uppsats vetenskap och religion. Vetenskapen har fört med sig tröst i vårt liv.





Relaterade dokument



Idag lever vi i en tid som domineras av vetenskap. Vetenskapen beundras mycket, uppsats vetenskap och religion, eftersom det ger oss makt över naturen. Vetenskaplig teknik har en otroligt kraftfull effekt på samhället Den har gett oss en ny teknik inom industri och krig och ett sätt att kontrollera miljön. Det har åstadkommit grundläggande förändringar inom sociala, politiska och ekonomiska sfärer. Det har skapat sitt stora välstånd och stora förstörelse. Vetenskapen har gett oss en ny typ av synsätt som inte tror på någonting förrän det är bevisat.


Således har vetenskapen ett oroväckande inflytande på traditionella föreställningar. Den har lärt oss forskning och tro och avslutat dogmer och vidskepelse. Religion är äldre än vetenskap. Medan vetenskapen är orolig uppsats vetenskap och religion materia och den fysiska världen omkring oss, religionen behandlar livets andliga mysterier: Den definierar den mänskliga relationen med Gud. Det handlar om själens sak och gott uppförande. Dess teknik är inte vetenskaplig. Den tror på intuition och gudomlig inspiration. I forna tider var religion inget annat än vidskepelse eftersom människan ständigt var rädd för naturen.


Han dominerades av naturens mäktiga krafter uppsats vetenskap och religion han dyrkade henne. Efterhand utvecklades bättre och renare religionstyper. I sin renaste form tillfredsställer religionen människans djupaste drift. Med tidens gång lider varje religion av korruption och perversion: Då kommer nya profeter fram för att rena den leriga strömmen. I Essä vetenskap och religion, den vediska religionen blandades ihop med ett antal utarbetade ceremonier och kastsystemet blev väldigt stel. Som ett resultat kom buddhismen fram för att rena det indiska livet. Senare startade Shankar en kraftfull rörelse mot buddhismen när den blev korrumperad och predikade svaghet. Kristendomen uppstod som ett motgift mot judendomens korruption.


De romersk-katolska prästerna i Europa var tvungna att dras upp av Martin Luther och andra när de började leva ett liv i lyx och omoral. Religionen i olika länder har också varit ansvarig för konflikter och våldsamma bråk. Korstågen mellan de kristna och muhammedanerna fortsatte i över ett sekel, uppsats vetenskap och religion. Även i Indien har konflikten mellan islam och hinduism tagit en våldsam form många gånger. Dessa saker har gjort religion impopulär bland vissa människor. De trångsynta religiösa prästerna och predikanterna gör en stor otjänst mot religionens rena ande genom att sprida lögn i namnreligionen: För sina egna egenintressen har de hållit folket i okunnighet.


De har utnyttjat folkets blinda tro i undervisningen av stora religiösa ledare. Under lång tid i Europa motsatte sig de kristna prästerna tanken att jorden är rund och rör sig runt solen. De betraktade sådan ny kunskap som hörsägen. De kallade vetenskapsmännen som en magiker och kallade dem Djävulens agenter. Darwin var tvungen att möta stor fientlighet eftersom han gav sin teori att människan härstammar från en apa. Han kritiserades för att hans vetenskapliga teori gick emot den bibliska berättelsen om skapandet av denna jord och människans fall. Det ständiga trycket av ny kunskap har skakat om de gamla formerna av religion: men den har misslyckats med att förstöra det grundläggande mänskliga behovet av religion.


religion i dess egentliga mening i inte en uppsättning dogmer eller ritualer. Det är inte sant att säga att religion inte har någon plats i den här vetenskapens era. Vetenskapen har störtat andlig syn på universum, människan och skapelsen. Vetenskapen betonar vikten av förnuft, observation och erfarenhet. Religion bygger på lydnad, acceptans och auktoritet. Men forskare känner till vetenskapens begränsningar, uppsats vetenskap och religion. Vetenskapen är inte nyckeln till hela livets mysterium. Vi hittar vetenskapsmän som Einstein, Tyndall och andra som var djupt religiösa. Dessa vetenskapsmän trodde med rätta att vetenskap och religion är komplementära såväl som kompletterande.


Spridningen av vetenskapliga idéer har gjort den moderna människan skeptisk: Det går inte att få en utbildad man av idag att tro på myter och vidskepelser. Men det betyder inte att suget efter religion är dött. Den moderna människan behöver en vetenskaplig religion. Han vill inte ha värdelösa ceremonier och vulgära shower i religionens namn. I sanning har vetenskapen ökat tron ​​på Gud genom att peka ut naturens underbara mysterier. Den religiösa erfarenheten och erfarenheten av den högsta vetenskapliga forskningen tenderar att vara liknande. Mannen i laboratoriet återfår nu tron ​​på Gud. Forskare är inte längre stolta över sina stora upptäckter och uppfinningar även om vissa vetenskapsmän på 1800-talet förklarade att Gud var död.


Vetenskapen har gett den moderna människan oändlig materiell kraft: Den fortsätter att uppfinna nya saker för ett bekvämt och lyxigt liv. Samtidigt har det skapat förbryllande problem, uppsats vetenskap och religion. Det har skapat en stor klyfta mellan de rika och de fattiga. Det har väckt stort missnöje. det pågår en galen kapplöpning efter materiellt välstånd överallt. Mänsklig uppsats vetenskap och religion blir mer och mer penga-minded och galen efter materiellt välstånd. Det finns en omoralisk ras där människor har blivit människors fiender. De fruktansvärda atom- och vätebomberna hotar att döda hela mänskligheten. Endast fruktan för Gud och respekt för moraliskt och religiöst värde kan åstadkomma fred och ordning i mänskligt liv.


Så behovet är att religion ska vara mer vetenskaplig och vetenskap bör vara mer religiös. Som Einstein har sagt. Hoppa till innehållet. Bollywood Essay Indian Cinema 11 augusti, Conservation of Water Essä vetenskap och religion på engelska 7 augusti, uppsats vetenskap och religion, Uppsats om Human Rights Day 2 november, Uppsats om Jag vill vara astronaut på engelska 28 mars, Min favoritsäsong Höstuppsats 3 februari, Kort uppsats om ärlighet är den bästa policyn på engelska 9 januari, If I Were Millionaire Essay 26 juli, uppsats vetenskap och religion, Uppsats om Mango 23 november, Studentoro Uppsats 17 februari, Skriv din sökning. Lägg till engelsk sammanfattning till startsidan Lägg till!





uppsats om internetfördelar och nackdelar



Behovet av vägledning, kärlek och stöd aktiverar processerna för att förstå försynens Gud, som försvarar, straffar, tycker synd om och belönar, den Gud som sympatiserar med alla levande varelser. Albert Einstein medger övergången från vad han kallar rädslans religion till moralens, den så kallade moraliska religionen; denna process kan spåras i tankens utveckling genom Gamla till Nya testamentet. Albert Einstein vänder sig till det orientaliska folket som sådant, som främst utövar moraliska religioner. Det är dock viktigt att vara opartisk och medveten om det faktum att att hänvisa till den civiliserade världens religioner som de moraliska och de primitiva som rädslans religioner bör behandlas som en fördom.


Det som gör en gemensam grund för alla religiösa doktriner är den antropomorfa karaktären hos uppfattningen om Gud. Forskaren medger olika hastighet, dvs. I detta avseende introducerar filosofen begreppet kosmisk religiös känsla. Därför erkänner Albert Einstein att föreställningen om kosmisk religiös känsla går tillbaka till antiken, särskilt till Davids psalmer och profeterna. I den orientaliska världen används begreppet kosmisk religiös känsla mer allmänt, särskilt inom buddhismen. Forskaren är exakt, specifik och lakonisk om det. Med tanke på frågan om relationerna mellan vetenskap och religion, kommer Albert Einstein till slutsatsen som går enligt följande: historiskt förhållningssätt förutsätter negativ uppfattning om religion, och behandlar således vetenskap och religion som antagonistiska element.


Dessutom är en person som vanligtvis kallas ateist medvetet okunnig om någon övernaturlig kraft och avvisar den, känner inget behov av beskydd och skydd från en del av våld av det slaget. Med tanke på frågan om vetenskap i synnerhet, kommenterar forskaren i följande utdrag:. Vetenskapen har därför anklagats för att undergräva moral, men anklagelsen är orättvis. En mans etiska beteende bör vara effektivt baserat på sympati, utbildning och sociala band och behov; ingen religiös grund behövs. Människan skulle verkligen vara på ett dåligt sätt om hon var tvungen att hållas tillbaka av rädsla för straff och hopp om belöning efter döden.


Albert Einstein anses vara en vetenskapsman, vars bidrag till att förstå naturen förblir oöverträffad tills nuförtiden. Albert Einstein är exemplet på vetenskapsmannen och filosofen, ledd av det rationella sättet att tänka, logik och religiösa övertygelser under hela hans livstid. Albert Einstein lyckades harmoniskt kombinera de begrepp och doktriner som vanligtvis kallas diametralt motsatta, och de positioner som upphäver varandra. Denna erfarenhet är intressant och viktig med avseende på status för både vetenskap och religion nuförtiden. Kyrkans tidevarv medförde irreparabel skada på mänsklighetens utveckling.


Detta orsakade bestående stagnation av vetenskapen eftersom tanken styrdes av den prästerliga censuren; varje handling av oliktänkande behandlades som oacceptabel och slogs omedelbart ned med våld. Naturen för kyrkans dominans inom den östliga ortodoxin numera skiljer sig tydligen från den medeltida katolska kyrkan, men det går inte att förneka det faktum att dessa tendenser är märkbara. Länder som en gång var ledande inom området för utforskning av yttre rymden stagnerar numera vetenskapligt.


Förkastande av och motstånd mot framsteg, utveckling och alternativa åsikter är markörerna för prästerlig censur. Å andra sidan handlar en annan märkbar tendens om vetenskapens negativa inverkan och är följande: människor försörjs av alla möjliga slags prylar, och världen blir mer och mer avhumaniserad och mekaniserad. Detta är en annan ytterlighet, i motsats till religionens dominans. Vetenskapen beundras mycket, eftersom den ger oss makt över naturen. Vetenskaplig teknik har en otroligt kraftfull effekt på samhället Den har gett oss en ny teknik inom industri och krig och ett sätt att kontrollera miljön. Det har åstadkommit grundläggande förändringar inom sociala, politiska och ekonomiska sfärer. Det har skapat sitt stora välstånd och stora förstörelse.


Vetenskapen har gett oss en ny typ av synsätt som inte tror på någonting förrän det är bevisat. Således har vetenskapen ett oroväckande inflytande på traditionella föreställningar. Den har lärt oss forskning och tro och avslutat dogmer och vidskepelse. Religion är äldre än vetenskap. Medan vetenskapen sysslar med materia och den fysiska världen omkring oss, behandlar religion livets andliga mysterier: Den definierar den mänskliga relationen med Gud. Det handlar om själens sak och gott uppförande. Dess teknik är inte vetenskaplig. Den tror på intuition och gudomlig inspiration. I forna tider var religion inget annat än vidskepelse eftersom människan ständigt var rädd för naturen.


Han dominerades av naturens mäktiga krafter och han dyrkade henne. Efterhand utvecklades bättre och renare religionstyper. I sin renaste form tillfredsställer religionen människans djupaste drift. Med tidens gång lider varje religion av korruption och perversion: Då kommer nya profeter fram för att rena den leriga strömmen. I Indien blandades den vediska religionen ihop med ett antal utarbetade ceremonier och kastsystemet blev väldigt stel. Som ett resultat kom buddhismen fram för att rena det indiska livet. Senare startade Shankar en kraftfull rörelse mot buddhismen när den blev korrumperad och predikade svaghet. Kristendomen uppstod som ett motgift mot judendomens korruption.


De romersk-katolska prästerna i Europa var tvungna att dras upp av Martin Luther och andra när de började leva ett liv i lyx och omoral. Religionen i olika länder har också varit ansvarig för konflikter och våldsamma bråk. Korstågen mellan de kristna och muhammedanerna fortsatte i över ett sekel. Även i Indien har konflikten mellan islam och hinduism tagit en våldsam form många gånger. Dessa saker har gjort religion impopulär bland vissa människor. De trångsynta religiösa prästerna och predikanterna gör en stor otjänst mot religionens rena ande genom att sprida lögn i namnreligionen: För sina egna egenintressen har de hållit folket i okunnighet.


De har utnyttjat folkets blinda tro i undervisningen av stora religiösa ledare. Under lång tid i Europa motsatte sig de kristna prästerna tanken att jorden är rund och rör sig runt solen. De betraktade sådan ny kunskap som hörsägen. De kallade vetenskapsmännen som en magiker och kallade dem Djävulens agenter. Darwin var tvungen att möta stor fientlighet eftersom han gav sin teori att människan härstammar från en apa. Han kritiserades för att hans vetenskapliga teori gick emot den bibliska berättelsen om skapandet av denna jord och människans fall.

No comments:

Post a Comment