Tuesday, December 28, 2021

Lösningsuppsats

Lösningsuppsats



Vi får ofta förklara varför denna typ av uppsats bara kan innehålla ett problem, lösningsuppsats, men flera lösningar. Ett annat sätt att hitta lösningar är att vända ditt perspektiv. De mest populära ämnena för Problemlösning Lösningsuppsats Ångest Vapenkontroll Förorening Narkotikamissbruk Kvinnors rättigheter Förlossningsdepression Olaglig immigration Abort Vapenvåld Sexism Tonåringar Graviditet Konsumism Människohandel Fusk Våld i hemmet, lösningsuppsats. Ditt examensarbete fungerar bäst om det är skrivet i ett fråge- och svarformat. Av ata





Beräkna priset på din beställning



IELTS-skrivning har en uppsjö av essäämnen. Det här avsnittet kontrolleras för varje minut och du måste ha tränat riktigt bra för att göra bra mål. En typ av uppsats som ofta finns i IELTS Writing-sektionen är problemlösningstypen. Här presenteras ett problem och du uppmanas att föreslå en lämplig lösning specifik för problemet. Det finns olika typer av lösningsuppsats i IELTS skrivuppgift 2. Dom är :. Varje uppsatstyp kräver en unik struktur som ska följas. Som ett första steg måste vi identifiera typen av uppsats. Mestadels problemlösning lösningsuppsats kommer att ha följande lydelse:. Den första hälften av frågorna anger problemet eller orsaken, den andra hälften kräver att du hittar lösningarna, lösningsuppsats.


Några tips att följa när du tränar eller skriver en lösningsuppsats. För det första måste du förstå skillnaden mellan ett problem och en orsak. Det illustreras i följande exempel. Problem — Tsunamier uppstår på grund av stora jordbävningar på havsbotten. Orsak — Människor dumpar mycket plastavfall och andra icke biologiskt nedbrytbara föremål vilket leder till global uppvärmning som i sin tur orsakar störningar i haven. Vilka problem är förknippade med detta och föreslå några lösningar? Lösningsuppsats att skriva en introduktion till ovanstående lösningsuppsats Läs frågan noggrant Skriv ner de idéer som du kommer upp naturligt Ordförråd Leta reda på ämnets nyckelord: De kommer att finnas i påståendedelen av frågan, lösningsuppsats.


T.ex.: Global uppvärmning är lösningsuppsats som ett stort hot mot människans överlevnad under 2000-talet. Så frågan handlar om den globala uppvärmningen. Andra allmänna nyckelord: De hjälper dig att begränsa frågan. Till exempel: havsnivåerna fortsätter att stiga i oroväckande takt, lösningsuppsats. Även om det finns många effekter relaterade till global uppvärmning, nämns höjningen av havsnivån specifikt i frågan. Leta efter lösningsuppsats ord: T.ex.: Vilka problem är förknippade med detta och föreslå några lösningar. Så det här är en problem- och lösningsuppsats, lösningsuppsats. Välj ett av problemen och diskutera det i detalj.


Problem: Dumpning av industriavfall i närliggande vattendrag. Lösning: De måste behandlas, renas och återvinnas. Omskrivning av frågan: Ökning av havsvattennivån är ett av de allvarliga hoten mot miljön på grund av den globala uppvärmningen. Skissera problemet och lösningen: Den främsta orsaken till detta är uthyrningen av industriavfall i närliggande vattendrag och en pålitlig lösning är avloppsvattenrening. Huvuddel punkt 1: Uthyrning av industriavfall lösningsuppsats närliggande vattendrag. Huvuddel punkt 2: Rening av industriellt avloppsvatten.


Förklaring: Det finns inga strikta regler för miljön. Så industrier släpper ut sitt avfall i närliggande vattendrag såsom sjöar, floder etc vilket påverkar respektive ekosystem och därmed leder till allvarligare problem. Lösningsuppsats Eftersom att installera ett avloppsreningsverk är en extra börda och är kostsamt, är det lättare att släppa in avloppsvattnet i de närliggande vattendragen eftersom ingen ifrågasätter detta. Central idé: Att installera industriella reningsverk för avloppsvatten kan vara fördelaktigt för miljön, lösningsuppsats.


Förklaring: Industriell rening av avloppsvatten illustrerar de processer som används för att behandla avloppsvatten som produceras av industrier till en biprodukt. Det renade industriavloppsvattnet kan återanvändas eller släppas ut i ett sanitärt avlopp. Exempel: Det finns bevisade register för att minska vattenföroreningar efter rening av avloppsvatten, lösningsuppsats. Du måste sammanfatta allt du har sagt i de föregående styckena, lösningsuppsats. Använd ord som Sammanfattningsvis för att sammanfatta, lösningsuppsats, att avsluta eller som en slutsats osv. Du kan ge rekommendationer, om några. Branscher är lösningsuppsats i antal. Det finns inga strikta regler för miljön.


Eftersom att installera ett avloppsreningsverk är en extra börda och är kostsamt, är det lättare att släppa in avloppsvattnet i de närliggande vattendragen eftersom ingen ifrågasätter detta. Att installera industriella reningsverk för avloppsvatten kan vara fördelaktigt för miljön och hjälper till att minska effekterna av den globala uppvärmningen. Industriell rening av avloppsvatten illustrerar de processer som används för att behandla avloppsvatten som produceras av industrier till en biprodukt. Lösningsuppsats är beprövade rekord för att minska vattenföroreningar efter rening av avloppsvatten. Sammanfattningsvis bör varje industri ha ett avloppsreningsverk installerat för att behandla sitt avloppsvatten vilket kommer att minska vattenföroreningarna lösningsuppsats och därmed gynna miljön.


Detta kommer att bidra till att minska den globala uppvärmningen och i slutändan förhindrar höjda havsvattennivåer, lösningsuppsats. Problemlösningsuppsats IELTS-ämnen: Migration: Ett ökande antal yrkesverksamma, såsom läkare och lärare, lämnar sina egna fattigare länder för att arbeta i utvecklade länder. Vilka problem orsakar detta? Vilka lösningar kan du föreslå för att hantera denna situation? Här är de 10 problemlösningsuppsatserna IELTS-exempel: Exempel lösningsuppsats Exempel 2 Exempel 3 Exempel 4 Exempel 5 Exempel 6 Exempel 7 Exempel 8 Exempel 9 Exempel 10 På jakt efter användbara tips för problemlösningsuppsatsidentifiering?


Genom att registrera dig för vår kostnadsfria IELTS onlinecoaching kan du nu lära dig lämpliga tips och tricks för att hantera detta avsnitt, lösningsuppsats. Kontrollera även:. Vad är skillnaden mellan en problemlösningsuppsats och en orsakslösningsuppsats? Hon har haft otaliga studentinteraktioner och har producerat ett par forskningsartiklar om undervisning i engelska. Hon upptäckte snart att icke-modersmålstalare kämpade för att uppfylla de engelska språkkraven som ställdes av utländska universitet. Det var när hon bestämde sig för att hoppa in i IELTS-utbildning. Sedan dess har hon varit mentor för IELTS-aspiranter. Hon gick med i IELTSMaterial för ungefär ett år sedan, och hennes bidrag har varit exceptionella.


Hennes uppsatsidéer och ordförråd har tagit många elever till ett band 9. Hem IELTS-skrivning IELTS-skrivuppgift 2 IELTS-skrivuppgift 2: Problemlösningsuppsats IELTS-skrivuppgift 2: Problemlösningsuppsats- Identifiering och tips för lösning Janice Thompson. Innehåll 1 Typer av uppsatser 1. Exempel 1. Exempel 2. Exempel 3. Exempel 4. Exempel 6. Exempel 7. Exempel 8. Exempel 9. Exempel På jakt efter användbara tips för problemlösningsuppsatsidentifiering? Kan jag skriva orsak och lösning i samma stycke? Du måste lösningsuppsats orsaken och lösningen i två separata stycken.


Hur man skriver ett lösningsstycke? Först måste du utveckla idéer för det givna problemet lösningsuppsats kolla upp lösningsuppsats din lösningsuppsats är relevanta för problemet. Bestäm sedan hur du ska förklara din lösning, vilket inte bör vara alltför förenklat. Utveckla sedan din lösning med en detaljerad förklaring. Orsakslösningsuppsats och Problemlösningsuppsats är väldigt lika, lösningsuppsats, men det är en subtil skillnad. En problemlösningsuppsats frågar om problemet, medan en orsakslösningsuppsats ifrågasätter orsakerna.


I båda typerna av uppsatser bör författaren nämna problemet. Men i en uppsats om orsakslösning bör författaren fokusera på orsaken till problemformuleringen. Gå igenom frågorna nedan för att veta skillnaden mellan en problemlösningsuppsats och en orsakslösningsuppsats. Vad tror du är orsakerna till dessa problem och vilka åtgärder kan vidtas för att lösa dem? Hur analyserar du en problemlösningsuppsats? Att analysera problemlösningsuppsatsen är en viktig del av att besvara den. Genom detta kan du ta reda på hur problemet är förknippat med det och några möjliga lösningar. Hur man identifierar en problemlösningsuppsats? I problemlösningsuppsatsen kommer ett ämne att ges ang lösningsuppsats frågor eller problem som människorna möter för vilka du kommer att bli ombedd att ge lösningen.


Ibland kan frågan ställa din åsikt också, lösningsuppsats. IELTS åsiktsuppsats. IELTS-diskussionsuppsats, lösningsuppsats. IELTS problemlösning essä, lösningsuppsats. IELTS direkt Lösningsuppsats Uppsats. IELTS Fördelar och Nackdelar Essä.





ämnen för kanadensisk historia



Jag börjar med att fråga mina elever vad som orsakar hemlöshet. De brukar komma med en lista så här:. Det finns fler orsaker, men med hjälp av den här exempellistan säger jag till mina elever att om de ville lösa problemet med hemlöshet skulle de förmodligen välja en av dessa orsaker som den viktigaste och skapa en lösning som fokuserar på den orsaken. Till exempel:. Om de tror att drogberoende är det viktigaste problemet, skulle de fokusera på drogrehabiliteringsprogram. Men om orsaken de identifierade inte är den viktigaste eller enda orsaken till problemet, kanske den lösningen inte är effektiv.


Fråga: Vad tycker du om ämnet, "Hur kan elever vara mer uppmärksamma på klassrummet? Svar: Du kan rikta den här frågan till antingen en publik av elever, försöka ge dem sätt att uppmärksamma bättre och få bättre betyg, eller till en publik av lärare, försöka förklara för dem hur de kan öka sina elevers uppmärksamhet. Svar: Du har en utmärkt ämnesidé! Den frågan är dock mer en förklarande uppsats snarare än en problemlösning. Om du gör en problemlösningsuppsats kanske du vill formulera det annorlunda. Här är faktiskt några olika frågor för ämnet volontärarbete med typen av uppsats inom parentes.


I dessa exempelfrågor använder jag "hemlöshet" som ämne, men du kan ersätta vilken annan typ av problem som helst i ditt samhälle:. Vilken är den mest effektiva organisationen att arbeta volontär i för att hjälpa problemet med hemlöshet? Hur kan vi bäst lösa hemlöshet? problemlösning och ditt svar skulle vara genom frivilligarbete. Fråga: Vad tycker du om uppsatsämnet "Vad bör göras åt problemet med att sms:a medan du kör? Svar: Utmärkt fråga som tydliggör vad fokus kommer att vara. Du kan göra en bra öppning genom att dela lite statistik om olyckor och hur sms liknar att köra under påverkan. Du kan diskutera lösningar som är lagar och även prata om hur varje person behöver välja att följa dessa lösningar.


Det är lätt att aktivera en app eller inställningen som inte låter dig skicka sms när du kör. Jag tycker att det är ett bra slut på den här typen av uppsats för att uppmuntra läsaren att använda den lösningen för sin egen telefonanvändning. Har du några förslag? Svar: Jag har tusentals ämnesidéer, för att söka efter ett visst ämne, det enklaste sättet att hitta det är att Googla ämnet, mitt namn och webbplatsen Owlcation. Det är faktiskt vad jag gör när jag försöker hitta alla artiklar jag har om ett visst ämne. För den här situationen kan du söka på Google bara markera, högerklicka och göra "sökning" efter: "Hälsovård VirginiaLynne Owlcation.


Svar: En berättelse som får problemet att verka väsentligt och dramatiskt är det bästa sättet att starta en problemlösningsuppsats. Det finns många problem i världen, och om du vill att din läsare ska tycka att ditt är viktigt att lösa, måste du fånga deras uppmärksamhet med något de kommer ihåg. En bra historia är ett utmärkt sätt att göra det på. Det kan vara en personlig berättelse, en nyhet, ett typiskt påhittat scenario, en berättelse i verkligheten eller till och med en del av en filmintrig som visar problemet. Följ upp det med lite statistik som visar problemets betydelse för en bredare publik, så får du en bra start!


Fråga: Vad tycker du om ämnet, "Hur kan högskolestudenter balansera sina studier och sociala liv? Svar: Många studenter kämpar med det här ämnet när de går på college och du kan förmodligen få många bra idéer för hur du kan lösa detta genom att prata med dina studiekamrater. Här är några liknande ämnen:. Fråga: Hur skulle du rekommendera att skriva ett uppsatsämne för frågan "Vad bör göras för att minska tonåringars självmord"? Svar: Frågan du har skrivit är bra, men här är några andra möjligheter:. Som du kan se, begränsar var och en av dessa ämnet lite och föreslår riktningen för dina lösningsidéer.


Fråga: Hur är "Hur kan vi hjälpa hemlösa människor i vårt samhälle" som ett problemlösningsuppsatsämne? Svar: Vilket som helst av dessa ämnen om sociala problem skulle kunna användas för den här typen av uppsatser. Fråga: Vad tycker du om "Hur kan vi göra utbildning bättre för barn som har problem i skolan? Svar: Du har en utmärkt fråga. Det kan vara bra att begränsa idén om "problem i skolan" för att vara mer specifik. Vill du prata om mobbning? Eller är du intresserad av akademiska problem? Ett annat intressant ämne är hur man kan hjälpa elever som är begåvade men underpresterar. En sista idé är en fråga som frågar om hur man kan göra utbildningen bättre för studenter som inte vill gå på college och vill ha ett karriärförberedande och praktikspår. Fråga: Hur kan jag utveckla "Vad kan göras för att göra college mer överkomligt?


Svar: 1. Vad kan föräldrar och elever göra för att göra college mer överkomligt? Fråga: Vad tycker du om, "Hur kan skolor bidra till att utveckla ett hälsosammare samhälle? Fråga: Hur skulle "Vad kan göras för att förhindra skilsmässa" fungera som mitt problemlösningsuppsatsämne? Fråga: Hur fungerar detta som en problemlösning essäfråga: Vad kan göras för att se till att människor idag faktiskt vet hur man har "riktiga" relationer? Svar: Din fråga är en som många vuxna undrar; dock tror jag att du måste vara noga med att definiera vad du menar med "riktigt. Här är några andra sätt att formulera denna fråga:. Många människor idag möter ångest och stress kring relationer. Hur kan vi hjälpa människor att ha djupa och meningsfulla relationer? Att spendera mycket tid på att prata genom sms eller annan skriftlig kommunikation gör relationer mindre "verkliga"?


Fråga: Vad tycker du om ämnet, "Hur kan vi förbättra välfärdssystemet för att bryta fattigdom? Hjälper statliga bostäder, matkuponger och annan hjälp verkligen människor att ta sig ur fattigdom? Fråga: När jag skriver en problemlösningsuppsats, hur skulle jag skriva en introduktion och slutsats om styrkorna och svagheterna hos två typer av organisationer? Svar: Ett sätt att göra detta är att ge flera noveller efter varandra. Det kan vara berättelser som visar en jämförelse mellan de två organisationerna, eller sådana som visar både svagheter och styrkor.


Fråga: Kan du hjälpa mig att hitta ett ämne för en forskningsartikel? Jag funderade på att kanske göra något relaterat till de utmaningar som patienter ställs inför när de deltar i kliniska prövningar. Svar: Det är faktiskt en ganska intressant fråga. Här är några sätt att formulera det för att göra det till en problemlösningsuppsats:. Hur kan läkare som gör en klinisk prövning få patienterna att känna sig mer bekväma med att delta? Hur kan patienter bestämma om de ska delta i en klinisk prövning för ett allvarligt tillstånd som cancer, med vetskap om att de kan få placebo? Fråga: Vad tycker du om ämnet, "Hur kan vi förbättra läskunnigheten?


Fråga: Hur är "vad är effektiv vapenkontroll? Svar: Det ämnet är mer en förklarande uppsats eller ett argument. Om du skriver en problemlösningsuppsats, skulle jag föreslå följande:. Fråga: Vad tycker du om frågan, "Hur kan studenter studera effektivt och få bättre betyg? Svar: Du har en utmärkt fråga, och att titta på forskningen om detta skulle vara till hjälp för ditt arbete på college. Faktum är att jag alltid tycker om det när elever gör ett sådant här ämne eftersom det låter resten av klassen tänka på vad som gör ett effektivt schema för att studera.


Ofta föreslår jag att elever intervjuar personer de känner som gör bra betyg eller som verkar ha bra studievanor. Fråga: Hur kan jag utforska en möjlig lösning på problemet med min problemlösningsuppsats? Fråga: Vad tycker du om ämnet, "hur kan jag lösa problem i mitt område? Svar: Att lösa problem i ditt eget närområde är ett bra sätt att fokusera för denna typ av uppsats. Men du behöver bara fokusera på ett särskilt problem för att lösa. Ingen lösning kan lösa alla problem. Här är några exempel:. Svar: För de flesta studenter är den största utmaningen tidshantering. Fråga: Jag har svårt med mina uppsatser eftersom jag aldrig vet hur jag ska börja en uppsats och jag vet inte hur jag ska börja introduktionen.


Det är klart att inledningen är hjärtat i hela uppsatsen. Så jag står inför det problemet. Hur ska jag tänka igenom inledningen? Svar: I en problemlösningsuppsats är introduktionen mycket enkel. Du måste helt enkelt beskriva problemet, och sedan är den sista meningen ungefär: Vad kan vi göra för att lösa det här problemet? Sedan skriver du din uppsats, som är din idé om lösningen. Fråga: Hur skulle du rekommendera att skriva ett uppsatsämne för frågan "Hur kan jag göra ett bättre jobb som förälder än vad mina föräldrar gjorde för mig? Svar: Uppsatser om problemlösning är en så användbar form av tänkande och uttryck för dig själv eftersom du genom att lära dig denna process inte bara kan försöka lösa problem i en gemenskap eller världen utan också dina egna personliga problem och intressen.


Innan du skriver om det här ämnet måste du se till att din instruktör låter dig skriva om personliga frågor. Men även om de inte gör det, kan du faktiskt utarbeta den här uppsatsen genom att göra den till en universell fråga: Hur kan föräldrar göra ett bra jobb i föräldraskapet när de har haft en svår uppväxt? Nyckeln till att svara på den här typen av frågor är att undersöka de bästa idéerna för ett bra föräldraskap och jämföra det med de föräldratekniker som är bekanta för dig. Fråga: Hur kan jag börja mitt första stycke i min forskningsuppsats som talar om behovet av mer medvetenhet om sjuksköterskebristen?


Svar: Ett bra sätt att börja en problemuppsats är att ge en berättelse om någon som upplever problemet. Det kan vara en personlig upplevelse eller en typisk situation. Vid sjuksköterskebristen kan du antingen använda erfarenheten från en typisk sjuksköterska som har för många patienter att ta hand om och som känner sig stressad eller inte har tid att göra ett bra jobb, eller så kan det vara en patient som måste vänta för länge, eller har sjuksköterskan missat någon viktig hälsoinformation för att de inte har tid att umgås med dem. Kanske är patienten törstig eller måste gå på toaletten och har väntat för länge på hjälp och smutsar ner sig.


Efter att du har berättat en dramatisk historia som illustrerar problemet är det också mest effektivt om du ger lite statistik som visar problemets omfattning. Använd din statistik eller uttalanden från en myndighet för att övertyga läsaren om att din berättelse inte bara är en isolerad händelse, utan faktiskt är en vanlig situation som behöver korrigeras. Fråga: Vad tycker du om detta ämne som ett skrivprov för ett postgradsprogram, "Hur man förhindrar stigmatisering av barn med särskilda behov i samhället? Svar: Du har en intressant ämnesidé. För att utveckla det måste du titta på forskning för att ta reda på vad som har fungerat för att bäst integrera barn med särskilda behov i samhällen. Du kan också fråga familjer och speciallärare om idéer om vad de har hittat som gör att barnen känner sig mest inkluderade.


Fråga: Vad tycker du om ett uppsatsämne om att lindra stress på college? Fråga: Vad tycker du om ämnet, "Vad kan göras för att lindra stress på college? Svar: Det är ett bra ämne men ganska vanligt. Fråga: Hur kan jag skriva en uppsats om nätmobbning och hur det kan påverka våra sociala problem? Svar: I en problemlösningsuppsats vill du ha ett ämne som ger dig en chans att erbjuda en lösning. Här är några bättre idéer:. Vad kan skolor göra för att se till att de hjälper eleverna att samarbeta för att förebygga nätmobbning? Fråga: Vad tycker du om ämnet, "Vad är det bästa sättet att förhindra DUI och dödsfall på grund av rattfylleri?


Vilket är det bästa sättet att hjälpa människor som är obotligt sjuka att få en bra upplevelse i livets slutskede? Förresten, expository är vanligtvis en argumentuppsats och en sorts argumentuppsats är en problemlösning. Till exempel: Hur kan vi lösa problemet med att elever är frånvarande för ofta från skolan? Rita en cirkel runt den frågan och dra sedan ut linjer från cirkeln som ser ut som om du startar ett spindelnät. Var och en av raderna bör vara ett svar på frågan. Exempel: få dem att gå i förvar, ring föräldrarna, ge dem incitament för att ha bra närvaro, ge dem en chans att inte ta finalen om de har bra närvaro osv. Rita sedan en cirkel runt vart och ett av dessa svar och rita av linjer igen. Den här gången kommer du att ge exempel, skäl eller invändningar som relaterar till det svaret.


Fråga: För en problemlösningsuppsats, ska problemet finnas i ett stycke och lösningen i ett annat stycke? Svar: Mina elever skriver vanligtvis uppsatser som har minst fem stycken, ofta fler. Jag skulle föreslå att du gör något så här:. Förklara och beskriv problemet och varför detta bör lösas. Avsluta med en fråga som frågar hur problemet kan lösas. Exempel: Hur kan vi lösa problemet med skolskjutningar? Sedan i nästa stycke skulle du ge din lösningsidé. Om din idé är lätt att förklara, skulle du ägna resten av din tidning åt att vederlägga invändningar och förklara varför din idé skulle fungera och vara kostnadseffektiv, genomförbar och effektiv.


Å andra sidan, om din idé är komplicerad att förklara, måste du spendera en längre del av din uppsats för att se till att läsaren förstår den. I båda fallen måste du motbevisa alla invändningar och hjälpa läsaren att se hur viktigt det är att göra denna lösning. Svar: Ett enkelt sätt att använda ett citat är att börja med "Enl.. Här är några exempel på olika sätt att göra detta:. Enligt Jamie Jones i sin artikel "Cats are Crazy Creatures" är anledningen till att fler människor gillar hundar "quote goes here" sidnummer. Jamie Jones påpekar i sin artikel "Cats are Crazy Creatures" att "quote goes here" sidnummer MLA style. Fråga: Tänk om vi hade ett ämne som någon valde åt oss och vi inte vet något om ämnet, men vi kan inte ändra det?


Svar: Om du behöver hitta en lösning på ett problem som någon annan har valt, måste du undersöka problemet och alla lösningar som andra människor har tänkt på eller försökt. Efter att du har kollat ​​upp de idéer som andra har funderat på kan du välja den som du tror skulle fungera bäst, eller så kanske du kommer på din egen idé. Fråga: Vad tycker du om, "Hur kan vi förhindra de dåliga konsekvenserna av onlinedejting? Svar: 1. Hur kan en person säkert använda nätdejting för att hitta en bra äktenskapspartner? Fråga: Hur kan jag fixa den här avhandlingen till min problemlösningsuppsats? Min tes: Innerstadsskolor har mindre utbildningsvärde än förortsskolor, vilket gör att elever i fattiga områden får en mindre framgångsrik akademisk karriär på grund av brist på lämpliga utbildningsresurser.


Svar: Elever i fattiga skolor i innerstaden har färre utbildningsresurser än elever i rikare förortsskolor; därför har elever på innerstadsskolor mindre framgång i akademiska strävanden. Fråga: Vilka är fördelarna och nackdelarna med att använda en problemlösningsuppsats? Svar: En problemlösningsuppsats är en typ av argumentuppsats. Faktum är att att lösa ett problem är det sista steget i att tänka på en fråga och är ofta det viktigaste och mest komplicerade steget. Fördelen med att välja den här sortens uppsats är att du får en chans att förklara i detalj hur du tror att ett problem kan lösas. I en uppsats som argumenterar för en orsak kan du prata om vad som skapade problemet och sedan diskutera några möjliga lösningar i slutet av uppsatsen, men i en problemlösningsuppsats får du ägna mycket tid åt att prata om detaljerna i lösningen och argumentera för varför den lösningen är den bästa, mest effektiva och mest genomförbara.


Å andra sidan är nackdelen med en problemlösningsuppsats att läsaren kan ha många invändningar mot din lösning och du måste tänka på hur du ska motbevisa dessa invändningar. Svar: Att hitta en lösning är alltid den svåraste delen av den här typen av uppsats. Jag föreslår att du följer ett tredelat tillvägagångssätt:. Undersök problemet och lösningarna som andra har försökt. Ett knep mina elever lärde mig är att du ofta kan hitta en lösning som har prövats på en annan plats och anpassa den till din situation. Till exempel, när vi hade problem med människor som cyklade på campus och orsakade olyckor, undersökte mina elever ett närliggande campus och hittade en lösning som hade gjorts där.


Titta på mitt "Sätt att lösa problem" på "Hur man skriver en problemlösningsuppsats. Fundera på varje typ av lösning och hur det kan skapa en lösning för ditt problem. Till exempel, vad kan du tillföra situationen? Vad kan du ta med dig? Skulle byta ledarskap hjälpa? Kunde pengar lösa problemet, och i så fall hur skulle du kunna få pengarna? Slutligen, när du har några lösningsidéer, kontrollera om de är genomförbara kan du göra dem? Svar: En "lösning"-uppsats är bara ett annat namn för denna typ av pappersuppgift. Innan du börjar förklara lösningen måste du beskriva problemet i ett stycke eller två och ge exempel.


Sedan måste du förklara hur du skulle lösa det problemet, steg för steg. Slutligen måste du argumentera mot alla invändningar och förklara varför din idé är genomförbar, kostnadseffektiv och en bättre lösning än andra idéer. För att hitta idéer till lösningar kan du undersöka andras idéer, fråga vänner eller familj om deras idéer, eller bara fundera på hur det skulle kunna göras bättre. Svar: Det första du ska göra är att tänka lite på egen hand. Jag kallar detta brainstorming. Ta fram ett papper eller använd din dator och börja med att lista allt du kan tänka dig som kan orsaka detta problem. När du har gjort en lista, ta en titt på den och ring in eller tryck ut orsakerna i fetstil och dela in dem i några grupper.


Här är några idéer om hur du kan kategorisera dem:. Viktigast orsakar de som, om de löses, skulle göra det största bucklan för att lösa problemet. Sedan, börja med det enklaste att lösa och det viktigaste att lösa, tänk på några sätt som det kan lösas. Titta på min lista över hur människor kan lösa problem för att få en uppfattning. Efter att du verkligen har tänkt ut detta så mycket du kan själv, är det dags att göra lite research och se vad andra redan har gjort, samt att få lite idéer. Så här undersöker du:. Leta efter vad som redan har gjorts för att försöka lösa problemet.


Om det inte har fungerat måste du ta reda på varför. Ibland kan du hitta en lösning på problemet som har fungerat på en annan plats. Det kan vara en bra utgångspunkt för din lösning. Fråga: Hur skriver jag en uppsats som visar personligt intresse för att lösa ett problem som gäller att sälja utgångna droger till fattiga och mindre kunniga? Svar: Börja med en beskrivning av problemet och beskriv sedan din reaktion på det problemet när du ger din lösning. Avsluta med en passionerad vädjan till läsaren att följa ditt råd och ge dem skäl för det med hjälp av känslomässiga vädjanden. Svar: Du måste få läsaren att förstå problemet tydligt genom att beskriva det levande.


En intressant och i förekommande fall dramatisk beskrivning kommer också att få din läsare att vilja lösa problemet och tycka att det är ett viktigt sådant som är värt mödan att försöka lösa. Att ge ett huvudexempel eller en serie exempel är ett bra sätt att börja. Du kan också beskriva en nyligen genomförd nyhetshändelse som handlar om problemet, eller referera till en film eller annan situation som läsaren redan känner till. Om folk redan har försökt lösa problemet men misslyckats kan du förklara vad som har gjorts som inte har fungerat. Postpartumdepression och ångeststörningar hos kvinnor Se uppsatsexempel. Förlossningsdepression bland kanadensiska kvinnor 3 sidor. Förlossningsdepression bland kanadensiska kvinnor Se exempel på uppsats. Systemisk diskriminering av kvinnliga brandmän 6 sidor.


Systemisk diskriminering mot kvinnliga brandmän Se uppsatsexempel. Tonåringars drogmissbruk i USA 3 sidor. Drogmissbruk för tonåringar i USA Se exempel på uppsats. Missbruk av receptbelagda droger bland tonåringar 4 sidor. Missbruk av receptbelagda droger bland tonåringar Se uppsatsexempel. STDs: The Hidden Silent Killer 5 sidor. STDs: The Hidden Silent Killer View uppsatsexempel. Ångestsyndrom bland barn och sätt att förebygga det 2 sidor. Ångestsyndrom bland barn och sätt att förebygga det Se exempel på uppsats. Ångestsyndrom: Sinnet som spelar hela spelet 3 sidor. Anxiety Disorder: The Mind Who Plays All the Game Visa uppsatsexempel. Drog- och alkoholmissbruk bland tonåringar 4 sidor. Drog- och alkoholmissbruk bland tonåringar Se exempel på uppsats. Inverkan av kroppsstraff på ett barn 2 sidor.


Inflytandet av kroppsstraff på ett barn Visa uppsatsexempel. Kan inte hitta en uppsats? Prova avancerad sökning. En uppsats som identifierar problemet eller ett problem och ger flera sätt att lösa det. Ett typiskt exempel på problemlösningsuppsatser är flodföroreningar eller problem med ungdomsgäng.

No comments:

Post a Comment